Гуртожиток та побут

Порядок поселення до гуртожиток

1. Поселення слухачів до гуртожитку ЦРПО [6] (дивись позначки на план-схемі університетського містечка) відбувається згідно плану підвищення кваліфікації та при наявності витягу з наказу про відрядження (посвідчення про відрядження).

2. Слухачі під час реєстрації повинні отримати від інспектора ЦРПО «Картку-ордер» та рахунок на оплату за проживання.

3. Плата за проживання у гуртожитку ЦРПО слухачем здійснюється в день його реєстрації у методиста. Оплату можливо зробити у відділенні комерційного банку «ПриватБанк» [7], який розташований у будівлі гуртожитку ЦРПО [6] або у будь якому іншому банку.

4. На підставі квитанції про оплату за проживання та «Картки-ордеру» черговий комендант гуртожитку поселяє та здійснює відповідну відмітку в журналі реєстрації.

5. У разі, коли слухач прибуває на курси у вихідні або у не робочий час, поселення в гуртожиток здійснює черговий комендант гуртожитку за посвідченням про відрядження чи наказом про відрядження, але за умовою, що слухач обов’язковою зареєструється у методиста ЦРПО в перший робочий день і отримає усі раніше вказані документи на поселення у інспектора.

6. Після отримання квитанції про оплату за проживання слухач повинен надати копію рахунку та чеку (на одній сторінці) у 2 — х екземплярах інспектору або методисту ЦРПО.

7. Плата за проживання здійснюється за єдиною розрахунковою годиною (12 годин поточної доби місцевого часу). При проживанні в гуртожитку менше доби плата стягується за повну добу. Вартість проживання в гуртожитку ЦРПО на даний час складає 84 грн. за добу (у т. ч. ПДВ).

8. Кожен мешканець гуртожитку несе персональну відповідальність за стан кімнати, меблів та побутових приладів. Усі кімнати гуртожитку обладнані холодильниками та телевізорами. Перед виїздом необхідно навести порядок у кімнаті та здати речі, які були отримані при поселенні у гуртожиток.

общежитие ДИИТ
Кімнати гуртожитку

План-схема університетського містечка ДНУЗТ

План-схема університетського містечка ДНУЗТ

1. Навчальний корпус «новий».

2. Навчальний корпус «старий».

2.1 – 2.4. Блоки-прибудови.

3. Стадіон великий.

3.1. Стадіон малий.

4. Басейн.

5. Їдальня.

6. Гуртожиток ЦРПО.

7. Відділення ПриватБанку.

8. Поліклініка.

9. Будинок культури університету.

10. Спортивний комплекс.

11. Спортивні майданчики.

12. Пральня.

13. Ремонт взуття та «канцтовари».

14. Ремонт одягу, парикмахерська, швидке фото, центр копіювання.

15. Відділення «УкрПошта».

16. Відділення поліції.


Позначення та місцезнаходження аудиторій

Основне навчання слухачів здійснюється в аудиторіях ЦРПО на четвертому поверсі «старого» [2] навчального корпусу:

Лекційна мультимедійна аудиторія ауд. 414
Лекційні аудиторії ауд. 406, 410, 415
Комп’ютерні класи ауд. 404, 409

При необхідності заняття можуть проводитися в спеціалізованих аудиторіях та лабораторіях кафедр університету (позначено у розкладі занять), які знаходяться як у «старому» [2] так і у «новому» [1] навчальних корпусах.

Позначення аудиторій університету

«Старий» [2] навчальний корпус крім основної будівлі має блоки-прибудови [2.1-2.4]. Нумерація блоків починається від місця знаходження ЦРПО. Номери аудиторій в основній будівлі «старого» корпусу починаються з «*01» і закінчується «*59» і складаються з трьох цифр: перша цифра — номер поверху, друга і третя цифри — порядковий номер аудиторії на поверсі. У «новому» [1] навчальному корпусі номера аудиторій починається з «*60».
Наприклад: аудиторія № 325 – перша цифра «3» – знаходиться на 3-третьому поверсі; друга і третя цифри «25» – порядковий номер аудиторії на поверсі у «старому» корпусі.

Номери аудиторій у блоках-прибудовах [2.1-2.4] складаються з чотирьох цифр:— перша цифра — номер поверху,

— друга цифра — номер блоку,

— третя і четверта цифри — порядковий номер аудиторії у блоці.

Наприклад: аудиторія № 3403 – перша цифра «3» — третій поверх, друга цифра «4» – четвертий блок-прибудова, третя і четверта цифри «03» — порядковий номер аудиторії у блоці.

Організація побуту та відпочинку слухачів

Для всіх слухачів створені належні умови для проживання. Кожен слухач, на весь час навчання, забезпечується місцем проживання у гуртожитку ЦРПО [6], який розташований на території містечка університету (комендант гуртожитку Скачко Ніна Семенівна, тел. міський (056) 373- 15-54, залізничний 6-38-23).
Слухачі мають можливість харчуватися у буфетах та їдальні університету [5]. Буфети розташовані в обох навчальних корпусах на перших поверхах. Їдальня університету розташована на території містечка — в окремій будівлі біля стадіону [5].

Слухачі також мають можливість користуватися басейном університету [4] (при наявності медичної довідки та довідки ЦРПО). Оплата за користування басейном здійснюється через банківські установи. У разі відсутності медичної довідки слухач може її отримати у лікаря-терапевта у поліклініці університету [8].

Для відпочинку, у вільний від навчання час, методисти надають інформацію щодо відвідування музеїв, театрів та культурних закладів міста Дніпра. Окремо надається інформація про можливість прийняття участі в екскурсіях по історичним місцям Дніпропетровщини. Організація цих заходів покладається на слухачів за їх бажанням.
Університет знаходиться в одному з найкращих районів міста — Соборному районі. Територія університетського містечка є парковою зоною, та займає ізольовану площу близько 30 га. На території університету росте багато унікальних рослин.


У своїй інфраструктурі університетське містечко має:

  • палац культури студентів з кінотеатром [9];
  • спортивний комплекс у складі якого: басейн [4], стадіон великий [3], стадіон малий [3.1], спортивний корпус [10], спортивні майданчики [11];
  • їдальня, буфети [5];
  • поліклініка [8];
  • відділ поліції [16].

Побутові служби:

  • відділення «ПриватБанку» [7];
  • пральня [12];
  • майстерня з ремонту взуття та магазин канцтоварів [13];
  • майстерня з ремонту одягу, парикмахерська, термінове фото, центр копіювання [14];
  • поштове відділення «УкрПошта» [15];
  • копіювальні центри; (в навчальному корпусі – підвальні приміщення 1, 2 блоки та кім. 401);

Поруч з університетським містечком знаходяться:

  • торгівельно-розважальний комплекс «Материк», який пропонує широкий спектр відпочинку, розваг та придбання продуктів харчування у магазині «Сільпо» та інш.;
  • аптеки біля кінцевої зупинки трамваїв № 1, 5, 7);
  • відділення Ощадбанку (навпроти АЗС);
  • магазин «АТБ»;
  • ринок «Гагарінський»;
  • заклади громадського харчування.

Місцезнаходження університету вигідне з точки зору транспортної розв’язки — поруч проходять маршрути міського транспорту які дозволяють дістатися, практично, в будь-яку частину міста Дніпра.
Від університету до залізничного та авто — вокзалів можна доїхати трамваєм № 1, тролейбусом № Б та маршрутними таксі № 101, 109, 146а.